DENEYAP Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu

2024’te DENEYAP Girişim Programı İlk Mezunlarını Verdi: Toplamda 450 Bin TL Destek Sağlandı

DENEYAP Girişim Programı, genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri için kapsamlı bir destek mekanizması sunuyor. Program kapsamında seçilen ekipler, girişimcilik eğitimleri, alanında uzman mentorlarla birebir görüşmeler, 150 bin TL ödül desteği, ofis desteği, tanıtım desteği, TEKNOFEST ve Take Off Girişim Zirvesi gibi prestijli organizasyonlara katılım hakkı başta olmak üzere 9 farklı alanda destekleniyor. Bu sayede, proje sahipleri girişimlerini hayata geçirme sürecinde rehberlik alarak fikirlerini başarıyla girişime dönüştürme fırsatı yakalıyor.

DENEYAP Girişim Programı’nın 2. döneminde seçilen 8 yenilikçi girişim şunlar:

  • AGROSPHERE: Çiftçilerin güvenilir bilgiye hızlı erişimini sağlayan platform, özelleştirilmiş tarım tavsiyeleri ve dijital destekle karar alma süreçlerini kolaylaştırıyor.
  • ATEŞ KES: Düşük maliyetli ve çevre dostu yangın söndürme sistemi, yangınları hızlı ve etkili bir şekilde kontrol altına alarak mevcut yöntemlerin ötesinde bir çözüm sunuyor.
  • HydroVita: Su kıtlığına karşı geliştirilen, yapay zeka destekli, taşınabilir ve enerji verimli sistem deniz suyunu içme suyuna dönüştürerek sürdürülebilir su erişimi sağlıyor.
  • KGS Teknoloji: Öğrencilerin öğrenme eksikliklerini belirleyerek yapay zeka destekli önerilerle kalıcı öğrenmeyi sağlayan bir uygulama.
  • TARSUS: Su ve ilaçlama kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmayı amaçlayan yapay zeka destekli tarım çözümü, akıllı sulama, uydu tarla takibi, mobil uygulama ve drone ile ilaçlama hizmetlerini entegre ediyor.
  • Mayham: Laboratuvar deney süreçlerini güvenli, hızlı ve verimli hale getiren biyogüvenlik kabin, kullanıcı dostu ve yenilikçi bir çözüm sunuyor.
  • Vita: Psikolojik destek ihtiyacına yönelik yapılan uygulama, yapay zeka desteğiyle erişilebilir ve etkili psikoterapi imkânı sunuyor.
  • Quadruplex Sistem Tasarımı: Uçaklarda elektronik arızalara karşı geliştirilen quadruplex kontrol sistemi sayesinde kritik fonksiyonlar arıza anında dahi güvenli şekilde devam ediyor.

Related Posts

Teams’tan sonra Microsoft’A Outlook şoku

Microsoft, 10 Temmuz sabahı kullanıcıların Teams platformuna erişim sağlayamamasıyla başlayan krizin ardından bir başka sorunla daha karşılaştı. İlk etapta kısa sürede çözülen Teams kesintisinin ardından, Outlook kullanıcıları dünya genelinde hem web …

Dünyanın en hızlı interneti Japonya’dan: Netflix’in tüm içerik arşivi 1 saniyede 30 kez indiriliyor!

Dünyanın en hızlı interneti Japonya’dan: Netflix’in tüm içerik arşivi 1 saniyede 30 kez indiriliyor!

Dev boyutta deri sandaletler keşfedildi! Neden bu kadar büyük olduğunu açıklayamadılar

İngiltere’nin kuzeyinde yer alan Roma dönemine ait Magna kalesinde yapılan kazılarda, 30 santimetreden uzun, dev boyutta deri sandalet tabanları bulundu. Kazılarda ortaya çıkarılan sekiz adet ekstra büyük boy deri sandalet, kalede bugüne kadar bulunan toplam ayakkabıların dörtte birini oluşturuyor.

Electronic Arts’tan Anthem sevenleri üzen açıklama geldi

2019’da piyasaya sürülen ve ilk altı haftada altı milyon satış hedefiyle yola çıkan Anthem, çıkışından itibaren teknik sorunlar ve içerik eksikliğiyle eleştirilmişti. Oyunun, EA’in 2019’un dördüncü çeyrek mali sonuçlarını olumsuz etkilediği görülmedi …

Gizemli cisim keşfedildi! Saniyede 60 km hızla ilerliyor

Bilim insanları, güneş sistemimizden çok uzaktan gelen gizemli bir cismin keşfedildiğini açıkladı. Astronomlara göre, bu yeni obje kozmik mahallemizden hızla geçiyor ve bu ziyaretçi, daha önce keşfedilen ‘Oumuamua ve 2I/Borisov gibi yıldızlararası bir misafir olabilir.

Yapay zeka çağında haberciliğin geleceği mümkün mü? Düşüşler ve yükselişler

Similarweb’in son raporu, dijital haber yayıncılığının yapay zeka çağında karşı karşıya olduğu çetin sınavı gözler önüne serdi. Rapora göre, yapay zekaya dayalı arama sonuçları ve kullanıcıların doğrudan yapay zeka platformlarından haber edinme …