Erzurum’da yaşlı kadın ağrıyan bacağına ot sarınca hastanelik oldu

Demir, Doktora Gitmek Yerine “Su Nanesi Otu” ile Bacağını Sardı!

Uzundere ilçesinin Ulubağ Mahallesi’nde 6 çocuk annesi olan 73 yaşındaki Demir, bir hafta önce ağrıyan sağ bacağını muayene ettirmek yerine kendi çözümünü “su nanesi otu” ile bulmaya çalıştı. Ancak, otu kaynattıktan sonra bacağına bağlayıp beklettikten sonra ağrıları daha da arttı.

Sargıyı açtığında ise bacağında şişlikler ve derin yanıklarla karşılaşan Demir, yakınları tarafından Erzurum Şehir Hastanesi’ne götürüldü ve tedavi altına alındı.

Yanık Tedavi Merkezi’ne sevk edilen Demir, burada yaşadığı talihsiz deneyim için pişmanlığını dile getirerek, doktora gitmeyi tercih etseydi belki de yaşadığı acıları çekmeyeceğini ifade etti. Tedavisinin olumlu geçtiğini belirten Demir, “Doktor ve hemşirelere minnettarım. Bu tür işlere tevessül etmesin kimse, keşke doktora gitseydim, umarım kısa sürede sağlığıma kavuşurum.” şeklinde konuştu.

Ot Bağlayarak Yanan İlk Hasta Değil

Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ayetullah Temiz, bacağında 2. derece derin yanık oluşan Demir’in durumunu değerlendirdi. Temiz, hastaların doktora gitmek yerine bitkisel çözümlere başvurmasının önemli bir sağlık riski taşıdığını vurguladı. “Bitkisel tedavi yöntemleri ve ot bağlamak, ciddi yanıklara yol açabiliyor. Doktor önerisi olmadan bu tarz uygulamalardan kaçınılması gerekir.” dedi.

Related Posts

Türkiye Afganistan mı oluyor?

Sağlık yasası içerisinde komisyonda büyük tartışmalar olmasına rağmen, tıbbi kenevire izin veren yasa CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve Dr. Aylin Yaman’ın sert konuşmalarına rağmen Meclis’ten geçti. Uzmanlar madde bağımlılığına dair endişelerini paylaştı.

Eğitilmiş köpekler Parkinson hastalığını yüzde 98 doğrulukla tespit etti!

Eğitilmiş köpekler Parkinson hastalığını yüzde 98 doğrulukla tespit etti!

Yaz Aylarında Göz Hastalıkları Artıyor!

Yaz aylarında göz hastalıklarının arttığını belirten uzmanlar, önemli uyarılarda bulundu. 

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Bilinçsizce yapılan spor aktiviteleri kalp krizi riskini artırıyor

Yozgat Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İmam Günay, özellikle gençler arasında yaygınlaşan halı saha maçlarının ciddi sağlık riskleri doğurabileceği uyarısında bulundu. Isınma yapılmadan, sağlık kontrolü olmadan gerçekleştirilen yoğun egzersizlerin kalp krizi riskini artırabileceğini belirten Günay, “Bilinçsizce yapılan halı saha maçları ölümle sonuçlanabiliyor. Bu nedenle spor öncesi mutlaka kardiyolojik muayene yapılmalı” dedi.

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz

Prof. Dr. Korkut: Yaz enfeksiyonlarında en büyük bulaş kaynağı ellerimiz