Magnezyum alırken yapılan en büyük hata: “Etkisini kaybedebilir”

Magnezyum, 300’den fazla biyokimyasal reaksiyon için gereklidir. Normal kas ve sinir fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur, sağlıklı bir bağışıklık sistemi destekler, kalp atış hızını dengelemeye yardımcı olur ve kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca kan şekeri düzeylerinin düzenlenmesinde de önemli bir rol oynar.

İnsanların magnezyumu kullanırken sıkça yaptıkları hatalar, bu minerali tam anlamıyla faydalı şekilde kullanmalarını engelliyor. Bu nedenle beslenme uzmanı Aurelio Rojas, TikTok hesabı üzerinden magnezyum kullanırken yapılan başlıca hataları paylaştı.

Magnezyum alırken dikkat edilmesi gereken 3 nokta

Rojas, “Genel olarak, stresli bir günün ardından yatmadan bir saat önce magnezyum almak, sadece merkezi sinir sisteminizi düzenlemenize ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun daha fazla melatonin üretmesine katkıda bulunur. Bu da daha fazla ve kaliteli dinlenme anlamına gelir” dedi.

Ancak, çok geç alınması veya yeterince su içilmemesi durumunda ishal gibi mide problemleri yaşanabileceği konusunda da uyardı. Ayrıca, bazı yiyecek türleri veya takviyelerle karıştırılmaması gerektiğini de belirtti.

Rojas, “Magnezyum takviyelerini kalsiyum takviyeleriyle birlikte alırsanız, her iki mineralin emilimi tamamen engellenir. Bu durum, magnezyumu süt, yoğurt veya peynir gibi süt ürünleri ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerle aldığınızda da meydana gelir. Bu yüzden bu takviyeleri ara ara kullanmak veya birlikte kullanmamaya özen göstermek daha iyidir” dedi.

Yaklaşık bir milyon izlenmeye ulaşan videosunda, doğru magnezyum seçimi yaparken yapılan üçüncü yaygın hatayı da açıkladı. Rojas, tüm magnezyum takviyelerinin eşit olmadığını ve eksikliklerinin olumsuz etkilerini telafi etmenin her zaman mümkün olmayabileceğini belirtti.

Rojas, “Üçüncü hata ise en önemli ve en yaygın yapılan hatadır: Aldığımız magnezyum türüyle ilgili. Sitrat ve bisglisinat, en biyoyararlanımlı formlar oldukları için en iyileridir. Bu formlar, en iyi şekilde emilir ve bilimsel olarak en fazla kanıta sahiptir. Diğer yandan, magnezyum oksit gibi formlar yan etkilere yol açabiliyor” dedi.

Related Posts

Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

CHP’li Barut: Sağlık Bakanı aklımızla alay ediyor

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Sağlık hizmetinde dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz” diyen Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu sağlıkta yaşanan sorunları tek tek sıralayarak sert sözlerle eleştirdi.

İnsanların seks sırasında hayatını kaybetmelerinin yaygın 6 nedeni!

Dünya üzerinde yapılan çeşitli araştırmalarda seks sırasında ölmenin 6 nedeni belirlendi.

TVHB Başkanı Eroğlu: ‘Veteriner hekimlere sağlıkta şiddet kapsamında yer verilmelidir’

TVHB Başkanı Eroğlu: “Sağlıkta şiddet kapsamında veteriner hekimlerin yer almasını talep ediyoruz” ANKARA – Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 26 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada …

Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu İstanbul’da Gerçekleştirildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, Oslo Üniversitesi, Emory Üniversitesi ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika Klinik Toksikoloji Derneği (MENATOX) işbirliğiyle “Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu” gerçekleştirildi. İstanbul Medipol …