Rus bilim insanları kronik Covid sendromu ve ağrılarla mücadelede tıbbi gazlar kullanıyor

Rus Bilim İnsanı, Tıbbi Gazların Yaraları ve Kronik Covid Sendromunu Tedavi Etmekte Etkili Olduğunu Belirtti

Rusya Tıp Bilimleri Akademisi üyesi PhD Aleksandr Çuçalin, Sputnik’e yaptığı açıklamada, nitröz oksit, hidrojen ve bu gazların kombinasyonlarının etkileri üzerine araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Çuçalin, kronik Covid sendromunun ve çeşitli ağrı türlerinin tedavisi konusunda yaptıkları çalışmaları örneklerle anlattı:

Çuçalin, kronik Covid sendromuna sahip hastalarda en zayıf noktanın küçük damarlar olduğunu belirtti. Tıbbi gazların yardımıyla eksik elementleri yenileyerek, yeni hücre oluşumunu ve küçük damar fonksiyonlarının onarımını sağlayabildiklerini ifade etti. Özellikle mikrosirkülasyonu etkileyen bir madde olan nitrik oksitin bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Rusya’ya Özgü Bir Teknoloji

Kronik Covid sendromunun merkezi sinir sistemini etkileyerek hafıza zayıflığı ve depresyon gibi sonuçlara yol açtığını belirten Çuçalin, “Solunum sorunlarına ek olarak, salgını atlatanların %10’undan fazlasında kronik Covid sendromu oluşuyor. Ayrıca kalp, böbrek, karaciğer ve cilt sorunları da görülebiliyor.” açıklamasında bulundu ve şunları ekledi:

ABD ve Çin de dahil olmak üzere diğer ülkeler, yüksek teknolojilerine rağmen, havadan nitrik oksit üretme tekniklerine henüz sahip değil. Bu alandaki başarıyı Rus fizikçiler elde etti. Teknolojiyi geliştiren ekip, bu bilgiyi satmak yerine kendilerine saklıyorlar. Bugün dünyada benzersiz bir metodolojinin tek sahibi durumundayız.

Yara ve Ağrı Tedavisinde Kullanımı

Tıbbi gazları yara tedavisi için de kullandıklarını belirten Çuçalin, “Yara enfeksiyonu, yara sepsisi ve fantom ağrısı gibi ağrılarla ilgili sorunlarla karşılaşıyoruz. Yaralı askeri personelde panik atak ve diğer ağrı belirtileri sıkça görülüyor. Tıbbi gazlar sayesinde, yara enfeksiyonları da dahil olmak üzere çeşitli sorunlara çözüm bulabiliyoruz” dedi.

Ağrıların, depresyon ve kişilik değişiklikleri gibi çeşitli sorunlara neden olabileceğini hatırlatan Çuçalin, yakın zamanda geliştirilen hidrojen banyoları gibi teknolojilere dikkat çekerek şunları söyledi:

Bu banyolar, elektroliz yoluyla hidrojen üreten ek bir jeneratöre sahip sıradan su banyolarıdır. Hidrojen suya çözünmez ancak kabarcıklar oluşturur. Bu durum, ciltteki kılcal damarların aktive olmasını sağlar ve cildin metabolizmasını uyarmaya yardımcı olur. Bir asker hasta olan bir hastam vardı, bacağı kesilmişti ve fantom ağrı çekiyordu. Hidrojen terapisinden sonra, ağrıları azaldı ve hayata daha pozitif bir bakış açısıyla devam etti.

Related Posts

Bu telefonlarda artık bankacılık uygulamaları çalışmayacak!

Binlerce banka müşterisi, işletim sistemi güncellemeleri durmuş eski telefonlarında mobil bankacılık uygulamalarına erişim hakkını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Yeni iPhone modelleri 45t kablosuz şarj ile gelebilir

Apple en çok eleştirilen yönlerinden birini sonunda geliştiriyor gibi gözüküyor. Ortaya çıkan bazı sızıntılara göre kablosuz şarj tarafında beklenen güncelleme yapılacak.

Stresli işlere karşı elektronik dövme: Fazla çalışınca alarm veriyor

Bilim adamlarının geliştirdiği bir cihaz, kişinin fazla çalıştığını tespit ederek uyarı veriyor. Bu cihazın özellikle stresli sektörlerde kullanışlı olabileceği düşünülüyor.

Önümüzdeki 5 yıl kritik! Sıcaklık rekorları kırılabilir

Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) yayınladığı yeni bir rapora göre, önümüzdeki beş yıl içinde küresel sıcaklıkların yeni rekorlar kırma ihtimali yüzde 80 olarak belirlendi. Bu durum, aşırı kuraklıklar, seller ve orman yangınları gibi felaketlerin riskini artırıyor.

Okyanusun derinliklerinde tarihi değiştirecek 140 bin yıllık keşif

Bilim insanları, deniz tabanında bir antik şehrin izlerine işaret edebilecek kanıtlar bulduklarını belirtti. Bu keşif, insanlık tarihine dair bildiklerimizi değiştirebilir.

Deepfake videoları ayırt etmek gittikçe zorlaşacak

Deep Fusion Yaratıcı Yapay Zeka Başkanı Christian Darkin, deepfake videoları anlamak için çeşitli yollar olduğunu belirterek, “Bu videodaki insanların gözlerinde daha az canlı bir bakış vardır, video çözünürlüğü daha düşük olur. Farklı yolları da sizinle paylaşabilirim ancak bir süre sonra bu yöntemler de işe yaramayacak.” dedi.