Yapay Zeka Destekli Deprem Risk Analizi Sistemi Türkiye’de Aktif Olacak

Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi Tanıtıldı

YAPI Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şubesi tarafından geliştirilen, bölge halkının oturdukları binaların deprem risk durumunu değerlendirmeleri amacıyla hazırlanan ‘Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi’ tanıtıldı. Bu sistem 1 Şubat itibarıyla Türkiye genelinde faaliyete geçecek ve sadece 24 dakikada detaylı bir rapor sunabilecek.

Bursa’da Gerçekleştirilen Tanıtım Toplantısında Açıklamalar Yapıldı

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şubesi, ‘Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi’ni Bursa Akademik Odalar Birliği’nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna duyurdu. Toplantıda konuşan Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık, Marmara Bölgesi’nin yüksek deprem riskine dikkat çekerek, bölgenin nüfus yoğunluğu ve ekonomik önemi nedeniyle olası bir depremin ciddi zararlara yol açabileceğini vurguladı.

Işık, Marmara Bölgesi’nde deprem riskinin önemine değinerek, “Türkiye’nin nüfusunun büyük bir kısmı Marmara Bölgesi’nde yaşıyor. Bu bölgede birçok aktif fay hattı bulunmaktadır. Gelecekte büyük bir Marmara depremi yaşanabileceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bu nedenle bilim ve teknoloji kullanarak çözümler üretmeliyiz” şeklinde konuştu.

Projenin 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Işık, Van, Elazığ, İzmir ve 6 Şubat depremlerinde saha incelemeleri yapan ekipler arasında yer aldıklarını aktardı. Yapılan çalışmalar sonucunda 100’e yakın inşaat mühendisi ve akademisyenin katkısıyla bir algoritma geliştirildiğini belirten Işık, vatandaşların kolayca anlayabileceği bir yapı oluşturulduğunu ifade etti.

Çevrimiçi Risk Analizi İçin Kolay ve Hızlı Çözüm

‘Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi’ kullanıcıların binalarının risk analizini sadece birkaç adımda gerçekleştirebilecekleri bir platform sunuyor. Kullanıcılar, basit soruları yanıtlayarak, yapay zeka destekli analiz sonuçlarını hızlıca alabilecekler. Sistem, bina özellikleri, yapı malzemeleri, zemin yapıları gibi faktörleri değerlendirerek detaylı bir analiz sunmaktadır. Kullanıcılar, oturdukları binanın adresini girdikten sonra, bina ve çevresindeki risk faktörlerini öğrenebilecekler.

Sistemin 1 Şubat itibarıyla Türkiye genelinde aktif olacağını belirten Işık, sürekli güncellenerek geliştirileceğini ve uzman ekipler tarafından sürekli denetim altında tutulacağını ifade etti. Bu sayede yanıltıcı bilgilerle karşılaşmanın önüne geçileceğini ve halkın güvenliğinin sağlanacağını dile getirdi. Ayrıca, sistemle ilgili kullanıcı dostu özelliklerin devam edeceğini ve ihtiyaç duyulması halinde güncellemelerin yapılacağını söyledi.

Related Posts

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’den gözaltında paylaşım

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere resmi X hesabından bir açıklama yaptı. Tutdere gözaltındayken yaptığı paylaşımında “Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz ve uygulamamız olmadı.” dedi

DEM Parti’den CHP’li belediyelere operasyona tepki: ‘Barış umutlarını hedef alıyor’

DEM Parti’den CHP’li belediyelere yönelik operasyona karşı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Demokrasiye yönelen her müdahale, toplumsal barış ve çözüm umutlarını hedef alıyor” denildi.

Hamas’tan Gazze ateşkesine yeşil ışık

Hamas, Gazze’de yeni ateşkes teklifine ilişkin “olumlu yanıtını” arabuluculara ilettiğini duyurdu

Bütün şehir bu olayı konuşuyor: Tarikat imamlarının diploması sahte çıktı

Konya’da diplomaları sahte olduğu belirlenen 4 imam tutuklandı. İmamların İsmailağa Cemaati üyesi olduğu ve yıllardır sahte diplomayla görev yaptıkları iddia edildi.

Roma’da benzin istasyonu patladı! Şehri alevler sardı

Roma’da sabahın erken saatlerinde Villa De Santis bölgesinde bir patlama meydana geldi. Sonrasında güçlü bir gaz kokusu yayıldı. Patlamanın ardından yangın çıktı. ve ikinci bir patlama daha yaşandı. Roma’da Villa De Santis bölgesinde yaşanan olayda …

CHP’li Ali Gökçek’ten Bakan Işıkhan’a zor soru: ‘Bakanlığa ait 13 katlı bina ucuza mı kiraya verildi?’

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ankara Pursaklar’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait 13 katlı binanın düşük bedelle kiraya verildiği iddiasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Gökçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Kamuoyuna yansıyan iddialar doğru mudur?” diye sordu.