Rus bilim insanları kronik Covid sendromu ve ağrılarla mücadelede tıbbi gazlar kullanıyor

Rus Bilim İnsanı, Tıbbi Gazların Yaraları ve Kronik Covid Sendromunu Tedavi Etmekte Etkili Olduğunu Belirtti

Rusya Tıp Bilimleri Akademisi üyesi PhD Aleksandr Çuçalin, Sputnik’e yaptığı açıklamada, nitröz oksit, hidrojen ve bu gazların kombinasyonlarının etkileri üzerine araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Çuçalin, kronik Covid sendromunun ve çeşitli ağrı türlerinin tedavisi konusunda yaptıkları çalışmaları örneklerle anlattı:

Çuçalin, kronik Covid sendromuna sahip hastalarda en zayıf noktanın küçük damarlar olduğunu belirtti. Tıbbi gazların yardımıyla eksik elementleri yenileyerek, yeni hücre oluşumunu ve küçük damar fonksiyonlarının onarımını sağlayabildiklerini ifade etti. Özellikle mikrosirkülasyonu etkileyen bir madde olan nitrik oksitin bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Rusya’ya Özgü Bir Teknoloji

Kronik Covid sendromunun merkezi sinir sistemini etkileyerek hafıza zayıflığı ve depresyon gibi sonuçlara yol açtığını belirten Çuçalin, “Solunum sorunlarına ek olarak, salgını atlatanların %10’undan fazlasında kronik Covid sendromu oluşuyor. Ayrıca kalp, böbrek, karaciğer ve cilt sorunları da görülebiliyor.” açıklamasında bulundu ve şunları ekledi:

ABD ve Çin de dahil olmak üzere diğer ülkeler, yüksek teknolojilerine rağmen, havadan nitrik oksit üretme tekniklerine henüz sahip değil. Bu alandaki başarıyı Rus fizikçiler elde etti. Teknolojiyi geliştiren ekip, bu bilgiyi satmak yerine kendilerine saklıyorlar. Bugün dünyada benzersiz bir metodolojinin tek sahibi durumundayız.

Yara ve Ağrı Tedavisinde Kullanımı

Tıbbi gazları yara tedavisi için de kullandıklarını belirten Çuçalin, “Yara enfeksiyonu, yara sepsisi ve fantom ağrısı gibi ağrılarla ilgili sorunlarla karşılaşıyoruz. Yaralı askeri personelde panik atak ve diğer ağrı belirtileri sıkça görülüyor. Tıbbi gazlar sayesinde, yara enfeksiyonları da dahil olmak üzere çeşitli sorunlara çözüm bulabiliyoruz” dedi.

Ağrıların, depresyon ve kişilik değişiklikleri gibi çeşitli sorunlara neden olabileceğini hatırlatan Çuçalin, yakın zamanda geliştirilen hidrojen banyoları gibi teknolojilere dikkat çekerek şunları söyledi:

Bu banyolar, elektroliz yoluyla hidrojen üreten ek bir jeneratöre sahip sıradan su banyolarıdır. Hidrojen suya çözünmez ancak kabarcıklar oluşturur. Bu durum, ciltteki kılcal damarların aktive olmasını sağlar ve cildin metabolizmasını uyarmaya yardımcı olur. Bir asker hasta olan bir hastam vardı, bacağı kesilmişti ve fantom ağrı çekiyordu. Hidrojen terapisinden sonra, ağrıları azaldı ve hayata daha pozitif bir bakış açısıyla devam etti.

Related Posts

Teams’tan sonra Microsoft’A Outlook şoku

Microsoft, 10 Temmuz sabahı kullanıcıların Teams platformuna erişim sağlayamamasıyla başlayan krizin ardından bir başka sorunla daha karşılaştı. İlk etapta kısa sürede çözülen Teams kesintisinin ardından, Outlook kullanıcıları dünya genelinde hem web …

Dünyanın en hızlı interneti Japonya’dan: Netflix’in tüm içerik arşivi 1 saniyede 30 kez indiriliyor!

Dünyanın en hızlı interneti Japonya’dan: Netflix’in tüm içerik arşivi 1 saniyede 30 kez indiriliyor!

Dev boyutta deri sandaletler keşfedildi! Neden bu kadar büyük olduğunu açıklayamadılar

İngiltere’nin kuzeyinde yer alan Roma dönemine ait Magna kalesinde yapılan kazılarda, 30 santimetreden uzun, dev boyutta deri sandalet tabanları bulundu. Kazılarda ortaya çıkarılan sekiz adet ekstra büyük boy deri sandalet, kalede bugüne kadar bulunan toplam ayakkabıların dörtte birini oluşturuyor.

Electronic Arts’tan Anthem sevenleri üzen açıklama geldi

2019’da piyasaya sürülen ve ilk altı haftada altı milyon satış hedefiyle yola çıkan Anthem, çıkışından itibaren teknik sorunlar ve içerik eksikliğiyle eleştirilmişti. Oyunun, EA’in 2019’un dördüncü çeyrek mali sonuçlarını olumsuz etkilediği görülmedi …

Gizemli cisim keşfedildi! Saniyede 60 km hızla ilerliyor

Bilim insanları, güneş sistemimizden çok uzaktan gelen gizemli bir cismin keşfedildiğini açıkladı. Astronomlara göre, bu yeni obje kozmik mahallemizden hızla geçiyor ve bu ziyaretçi, daha önce keşfedilen ‘Oumuamua ve 2I/Borisov gibi yıldızlararası bir misafir olabilir.

Yapay zeka çağında haberciliğin geleceği mümkün mü? Düşüşler ve yükselişler

Similarweb’in son raporu, dijital haber yayıncılığının yapay zeka çağında karşı karşıya olduğu çetin sınavı gözler önüne serdi. Rapora göre, yapay zekaya dayalı arama sonuçları ve kullanıcıların doğrudan yapay zeka platformlarından haber edinme …